In de buurt

San Juan De Los Terreros

De poort naar Andalucia !

Slechts 500 meter van Mar de Pulpi ligt San Juan de los Terreros, het kustdorp de bekend staat als "De Poort naar Andalucia" omdat het op de westelijke grens ligt.

Het kasteel van San Juan is een niet te missen mijlpaal, met indrukwekkende panoramische uitzichten op het dorp en 2 vulkanische eilanden "Isla Negra" en "Isla de Terreros". De laatste eiland is het natuur momument met de grootste zeevogel-populatie van heel Almeria !

In het kasteel kan je een virtuele rondleiding krijgen van de Geode-mijn. De Geode ligt in een oude ijzermijn, 50 meter diep.

Aguilas

Op 10 min. rijden vind je de grootste en belangrijkste stad uit de regio, hier vind je ook tal van grootwarenhuizen.

Mooie stranden en promenades en een groot fort.

Leuke terrasjes en winkeltjes.

Zeker de moeite waard voor een daguitstap.

Villaricos

Villaricos is een vissersdorpje op 10 min. van Mar de Pulpi
Het is een deelgemeente aan de kust van Cuevas del Almanzora en telt 674 inwoners.
Villaricos is Spaans voor 'rijk dorp'. Deze benaming zou afkomstig zijn van de zilvermijnen die hier al eeuwen zijn.


In het plaatsje is er een wekelijkse markt op zondag.
De zee is bekend om haar helder water en in het dorp zijn dan ook enkele duikscholen en een "glazen-bodem" boot.

Mojácar

één van de mooiste dorpen van Spanje! 

Op 25min van Mar de Pulpi.

Het mooie witte moorse dorp Mojácar ligt op een rots, 2 km van de zee, en van verre heb je een prachtig zicht op het typische Andalusische dorp. Het dorp maakt onderdeel uit van de Kust van Mojácar naar San Juan de los Terreros. Vanaf Mojácar heb je prachtige vergezichten over de zee, de woestijn Tabernas en de bergen. De witte huizen zijn in traditionele stijl gebouwd en liggen tegen de rots aangebouwd. De smalle kronkelige straatjes lopen heuvelopwaarts naar het centrum. Het dorp heeft nog een echt Arabische uitstraling. Mojácar staat op de lijst van mooiste dorpen van Spanje

De 13 stranden van San Juan de Los Terreros

San Juan de los Terreros is een gezellige Andalusische badplaats gelegen aan een mooie baai van de Costa de Almeria. Het dorp heeft 10 km kust en telt maar liefst 13 zandstranden, elk met een eigen karakter en dienstverlening.


Lunar Cable Park

https://lunarcablepark.com/en/


Lunar is een ultramodern avonturen- en watersportcomplex in Almeria, Zuid-Spanje. Gelegen op een unieke locatie, een stuwmeer tussen de bergen.

Met een gemiddelde temperatuur van 21ºC en slechts 2 weken regen per jaar staan ​​onze deuren het hele jaar open

Aquavera

Waterpretpark op 20min rijden 


Cartagena

Op 45 min rijden

Mooie kuststad Cartagena is een stad en havenplaats in het oosten van Spanje, in de regio Murcia, aan de Middellandse Zee. De stad is omringd door een muur met daarin acht poorten. De natuurlijke haven is een zeer diepe baai waaraan de voornaamste marinebasis van Spanje ligt.Oleo Almanzora

Olijfoliefabrikant in Pulpi

Tussen de zee en de bergen, in de velden van Pulpí, het land van Andalusië, wordt dit vloeibare goud geboren, goudkleurig door de mediterrane zon.

Oleo Almanzora is een familiebedrijf Oleicola de Andalucía , van verschillende generaties waar de waarden en kennis van Extra Vierge Olijfolie van de een op de ander zijn overgedragen . De belangrijkste activiteit is om het fruit van zijn geselecteerde boerderijen om te zetten in Premium of gastronomische extra vergine olijfolie , een hoogwaardige olie , waardoor authentiek olijvensap van de hoogste kwaliteit beschikbaar wordt voor de consument .

Aguilon Golf

Meerdere malen verkozen tot het mooiste 18-holes golfterrein in Europa met meer dan 100 bunkers, 6 grote meren en natuurlijke ravijnen.
Deze locatie bezorgt u een onvergetelijke golfervaring.

Batería de San Juan de Terreros

Eén van de vele kastelen langs de kustlijn, waar er tijdens het toeristische seizoen vele activiteiten worden georganiseneerd. Dit in combinatie met het geweldige uitzicht maakt het zeker de moeite waard om een romantische strandwandeling te ondernemen naar het kasteel. 

Murcia

De stad Murcia zelf is gewoon een heerlijke, Spaanse stad. Perfect voor een stedentrip. Genieten van het historische centrum, heerlijke Spaanse eten en de nabij gelegen stranden. De omgeving van Murcia biedt daarnaast ook nog eens tal van andere mogelijkheden.