Locatie en gegevens

Casa Caballero

Urbanisatie Mar de Pulpi, fase 6

Av. Europa 7

Pulpi (San Juan de los Terreros)

Spanje

+32(0)497/54.46.74

annickzee@skynet.be

@casa caballero

Mar De Pulpi is gelegen nabij het dorp San Juan de los Terreros aan de Costa Almeria in het meest westelijke deel van Andalucia en aan de grens met Murcia.

Andalucia is bekend voor zijn "fiestas", gastronomie, vriendelijke inwoners, de pracht en praal van zijn belangrijke steden, en niet te vergeten ... zijn 1000km kustlijn en prachtige stranden!

De Costa Almeria, gelegen aan de Middellandse Zee, is een pittorsk gebied, bezaaid met kleine vissersdorpjes, natuurparken, en ongerepte stranden en baaien, en heel wat historische monumenten om te ontdekken.

Verspreid over de hele kustlijn liggen dorpen die vis- en zeevruchtenschotels serveren om van te watertanden.

Het is ook een van de meest bekende regio's op gebied van landbouwproducten. Dit merk je aan de kwaliteit en de groote van het fruit en de groenten.

Klimaat

San Juan de los Terreros heeft een uniek klimaat: lange zomers, en gematigde koude korte winters met lichte regen in de herfst en lente.

De regio is gekend voor veel zon (325 dagen zon per jaar) en weinig regen.
Er heerst een speciaal en erg aangenaam microklimaat met meer dan 3000 zonuren per jaar. Het microklimaat in de vallei zorgt voor meer zonuren, hogere temperaturen en minder bewolking. Er is zelfs zo veel zon en weinig regen dat vlakbij de enige woestijn in Europa te vinden is : De tabernaswoestijn.

Een gemiddelde temperatuur van 18.4 graden. De wind is koel en vochtig. Dus het ideale klimaat het hele jaar door !

Online informatie-aanvraag